Lukukauden loppu ja uuden ajan alku

Kirjoittelen tätä tekstiä Lake Louiselta hostellin terassilta. Lämpöä on reilusti yli 10 astetta mutta lunta on silti edelleen lähes metri. Talvi oli pitkä, kylmä ja luminen, joten kesä saa vielä odottaa. Tänään oli lähdön aika, sillä toissapäivänä oli viimeiset tentit ja Calgaryn yliopiston tapoihin kuuluu, että opiskelijat potkaistaan asunnoista ulos kaksi päivää viimeisten tenttien jälkeen. Viime päivät ovat siis kuluneet hyvästien merkeissä. Haikeat on fiilikset, mutta samalla innokkaat, kun pääsee taas reissaamaan. Ja Suomi kutsuu jo reilun kolmen viikon päästä. Sekin tuntuu jännittävältä.

Calgaryssa luennot loppuivat jo ennen huhtikuun puoltaväliä, minkä jälkeen alkoi parin viikon tenttijakso. Lukukausi huipentui tapahtumaan nimeltä Bermuda Shorts Day, josta tuli mieleen vähän Suomen opiskelijavappu. Lämpöasteita oli noin 4, mutta urheasti porukka juhlisti päivää ulkona - ja monet tosiaan shortseissa. Tapahtuma muistutti vähän pieniä festareita, sillä ulkolavalla soitti koko päivän eri bändejä. Siitä olikin sitten hyvä siirtyä lukemaan final exameihin eli lopputentteihin. Tai no, jotkut lukivat ehkä enemmän ja jotkut vähemmän... Itse panostin opintoihin sen verran hyvin alkuvaiheessa, että välitentit ja esseet menivät mukavasti. Koska niiden painotus loppuarvosanaan on melko suuri, niin lopputentit eivät enää stressanneet niin paljoa. Ehtipä sitten nauttimaan keväästä vähän enemmän. Tai no niistä muutamasta keväisestä päivästä silloin kun ei satanut lunta...

Mitäs sitten nyt? Vaihtoaika on takana, ja niin se vain meni nopeasti niinkuin kaikki vaihdossa olleet sitä päivittelevät. Onhan se neljä kuukautta aika lyhyt aika joka tapauksessa. Uusien tuttavuuksien määrän laskemiseen ei riitä sormet eikä varpaatkaan, ja monelle puolelle maailmaa on tullut puoliksi lupailtua mennä kyläilemään... Toivottavasti sitten joku päivä! Vaihtoajan hyödyt ja ilot laajenevat kyllä reilusti perusopiskelun ulkopuolelle, sen tärkeyttä yhtään väheksymättä. Uudet ystävät ovat sanoinkuvaamattoman arvokkaita, ja lisäksi vieraassa ympäristössä asuminen ja tavallisesta arjesta irtaantuminen ovat elämän oppituntien parhaimmistoa. Ja kaikki muistot ja kokemukset säilyvät mukana matkassa pitkään. Kiitos Calgary ja kiitos ystävät! Ja nähdään pian Suomi!

Kommentit

Suositut tekstit