Monipuolinen ja luonnonläheinen Vancouver

Vietimme helmikuun lopussa lähes viikon Vancouverissa. Kaupungin monipuolisuus, luonto ja mielenkiintoinen kaupunki yhdistettynä, sekä ihanat reissukaverit - success! Tuli tarpeeseen pieni breikki opiskelusta ja yliopistoelämästä.

Matkaan lähdettiin illalla, ja edessä oli 14 tuntia bussissa istumista. Eli ei ihan kevyt juttu ollut Calgarysta Vancouveriin pääsy, vaikka oli kyllä ihan sen 14x2 tunnin istumisen arvoista! Jälkeenpäin sain kuulla kanadalaisten kommentteja, että on kuulemma hullun hommaa lähteä ylittämään Kalliovuoria talvella - yleensä kun tuo matka saattaa venähtää aika reilusti vuorilla sattuvien onnettomuuksien tai lumen katkaisemien teiden vuoksi. Noh, se on aina hyvä kuulla tällaiset jutut jälkikäteen, meidän matkanteko kun sujui oikein joutuisasti! Menomatkalla odoteltiin tunti ylimääräistä eräässä pikkukylässä, mutta siinä kaikki.

Vancouverista löytyy kyllä vähän kaikkea: itse kaupunki on monipuolinen ja viihtyisä, ja sitä ympäröi meri, vuoret ja upeat metsät. Ensin kuvia niistä metsistä, koska metsät nyt vaan on... koti.
Kävimme Capilano Suspension Bridge Parkissa, ja se oli kyllä upea. Puut olivat valtavia ja kauniita, ja metsässä pääsi seikkailemaan yläilmoihin rakennettuja reittejä pitkin. Olin ihan täpinöissäni, kun pääsin kunnon metsään pitkästä aikaa! Tosin enemmän "kunnon" metsään päästiin eräänä toisena päivänä, kun käytiin puistossa, jossa ei ollut yhtä paljon turisteja ja polut olivat ihan perinteisiä reittejä maantasolla. Siellä oli sitä metsän fiilistä ehkä vielä enemmän. Mutta tämä oli omalla tavallaan jännä kokemus!


Itse kaupungin ilme oli todella monipuolinen, löytyi sekä vähän eurooppalaistyylisempää aluetta että pilvenpiirtäjiä. Elämäänähneempää ja siistitympää. Rantaviivaa on paljon ja merielementti on vahvasti läsnä, siitä tykkäsin. Myös vuoret näkyy melkein koko ajan jostain.


Kauneimmin aseteltu sushi, jonka olen nähnyt :D

Kävimme myös päiväkäynnillä Victoriassa, joka on British Columbian pääkaupunki, vaikka onkin paljon pienempi kuin Vancouver. Laivamatka sinne oli todella kaunis, ja itse kaupunkikin oli sympaattinen. Kävimme hallintorakennuksessa, jossa oli meneillään jonkinlainen hallituksen istunto. Tuon viiden minuutin aikana, jonka istuntoa seurasimme, saimme kuulla kuinka BC:n kannattaisi kopioida Suomen mallia lastenhoidon järjestämisessä. Ruotsin malli taas kuulemma on huono, eikä siihen suuntaan kannata mennä. Jes, Suomi-Ruotsi 1-0!

Tässä vielä pari ryhmäkuvaa mitä parhaimmasta reissujengistämme:K i i t o s  <3

Kommentit

Suositut tekstit